Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se repară Groapa lui Gyuszi proaspăt ”reabilitată”. Sătmărenii-s de vină! ;))
Florin Răchitan  - Miercuri, 20 Iunie 2018

După incidentul semnalat la sfârșitul săptămânii trecute, în care o scândură de plastic din noua suprafață a Gropii lui Gyuszi, despre care se spunea că e foarte rezistentă, s-a ”scufundat” pur și simplu, firma care a executat lucrările de ”reabilitare” obținute prin atribuire directă, fără licitație, a făcut azi reparațiile necesare pentru a acoperi cât de cât problemele, ca nora când face curățenie ”de ochii soacrei”.

Trecem peste practica ”atribuirilor directe”, fără licitație, deoarece se încadrează fix sub limita de 100.000 de euro permisă de legislația actuală, ale majorității lucrărilor care se efectuează în această perioadă în municipiului Satu Mare, după ce, pentru aceleași practici, fosta conducere a Primăriei Satu Mare a fost târâtă prin tribunale până i s-a făcut acru, iar lucrările propriu-zise de acest gen au fost blocate luni sau chiar ani de zile, deoarece constituiau obiectul unor procese în contencios administrativ, și reținem un aspect observat de unii sătmăreni care au avut îndrăzneala să comenteze pe pagina oficială de Facebook a Primăriei.

În comunicarea lacunară cu care ne-a obișnuit actuala conducere a Primăriei, sătmărenii sunt rugați să nu mai arunce pietre în Groapa lui Gyuszi, pentru a nu fi deteriorată structura. Mai mult, se și publică o fotografie în care, într-adevăr, apar niște bolovani. La trei zile după ce a fost semnalată problema.

Asta încă ar fi OK, că oricum n-are nimeni cum să dovedească faptul că nu din cauza pietrelor s-ar fi rupt plasticul ăla, dar persoana care se ocupă de comunicarea pe Facebook din partea Primăriei a ținut să-i răspundă, în stilul arogant specific, unui sătmărean care a atras atenția că, totuși, ceva nu-i în regulă cu faptul că plasticul de aproape 100.000 de euro (repetăm: nu 1.000, nu 10.000, ci 100.000 euro!!!) s-a pus peste structura veche de lemn putrezit.

După cum se poate citi în răspunsul Primăriei, ”specialiștii” au constatat că nu e nici o problemă cu structura veche. Noa, noi nu zicem ca nu-i credem pe ”specialiști”, numa’ considerăm că aceasta este cea mai potrivită ocazie să publicăm fotografiile pe care ni le-a trimis un cititor în perioada în care se ”reabilita” de zor Groapa lui Gyuszi (că oricum, ulterior ne-a certat că nu le-am publicat pe toate, că biztoș ne-am ”înțeles” cu grofii ;))







 

Tags: reparatii  groapa  gyuszi  
1459 vizite
Distribuie pe